We tappen weer pils van ’t vat

Het Piepenholleke is deze zondag, 12 mei, weer open voor iedereen. En voor het eerst sinds december schenken we opnieuw pils van ’t vat.


De Koninklijke Gilde der Heren van Lier moet het in haar Gildekamer tijdelijk zonder keuken stellen. De keuken, de vroegere tuinkamer van het aanpalende pand St.-Pieter, wordt namelijk door de stad, als eigenaar, gerestaureerd. Het opnieuw inrichten van de voormalige tuinkamer tot keuken gebeurt daarna op kosten van de Gilde zelf.


Toen we de keuken leeghaalden, moesten we ook de tap- en koelinstallatie verwijderen. Sindsdien serveren we pils uit flesjes. Omdat dit tijdens de warmere maanden voor problemen zou zorgen, konden we, dankzij de inzet van Confreer Vincent van Café De Mort, een tijdelijke tapinstallatie installeren. Dat garandeert dat we de pintjes altijd koel kunnen serveren.


Het eerste vat sluiten we aan op onze eerstvolgende aperitiefzondag, te weten op zondag 12 mei. Het Piepenholleke is trouwens open elke zondag (vanaf 11 uur) waarvan de datum deelbaar is door 3. Dat betekent dat u ook welkom bent op zondag 9 juni, de dag van de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen.


De data van alle aperitiefzondagen vind je in onze kalender.


Het Piepenholleke is uitzonderlijk ook open op zondag 2 juni naar aanleiding van de Begijnhofprocessie.