Piepenholleke opent na Mariale Kinderprocessie

De Koninklijke Gilde der Heren van Lier opent het Piepenholleke uitzonderlijk op zondag 2 juni en dit ter gelegenheid van de Mariale Kinderprocessie in het begijnhof.


De Sacramentsprocessie, beter bekend als de Mariale Kinderprocessie, ging in 1977 voor de eerste maal sinds vele decennia weer uit. “De Koninklijke Gilde der Heren van Lier lag mee aan de basis van deze heropleving. De Gilde heeft dan ook de eer jaarlijks het gouden schrijn van de Heilige Begga of van Sint-Margaretha van Antiochië door de Lierse straten te mogen dragen”, zegt Hooftman Thomas Vanhoutte.


De Mariale Kinderprocessie vertrekt rond 11 uur, dus na de misviering in de begijnhofkerk. Dit is het parcours dit jaar: Pompstraat, Grachtkant, Hellestraat, Martinushoek (Piepenholleke), Symforosastraat, Oud Kerkhof, Margaretastraat, stadsvest, Begijnhofstraat, Zimmerplein, Schapenkoppenstraat en Wezenstraat.


Na de processie opent de Koninklijke Gilde der Heren van Lier de deuren van het Piepenholleke, haar Gildekamer in het begijnhof. Daar is iedereen welkom.


Het Piepenholleke is normaal gezien enkel open voor het publiek op zondagen waarvan de datum deelbaar is door drie. Dat is de eerstvolgende keer dus het geval op zondag 9 juni, de dag van de verkiezingen.


De data van alle aperitiefzondagen vind je in onze kalender.